top of page

De boerderij

Wie zijn we?

Het avontuur van onze boerderij begint met boer Winand. Al van kleins af aan was hij vaak samen met zijn vader te vinden in de moestuin, niet om te werken, maar vooral om te proeven. Eigen groenten kweken in de moestuin was met de paplepel ingegeven en dus wat begon als een uit de hand gelopen hobby, groeide al snel uit tot iets veel groters.

​

Het werken met de handen in de aarde gaf hem rust, de verbinding met de natuur bracht hem balans, en hij begon te dromen van meer.

​

In plaats van simpelweg te werken tegen de natuur, ontdekte Winand technieken die juist met de natuur samenwerken. Hij raakte gefascineerd door biologische landbouw en besloot zich verder te verdiepen in deze manier van werken. Na het volgen van de nodige opleidingen en zomerstages bij collega-bioboeren, werd het duidelijk: zijn droom van een eigen bioboerderij was niet langer een verre fantasie, maar een haalbare realiteit.

​

Samen met zijn partner Reinhild en hun zoontje Loïc begon hij in 2025 de opstart naar een biologisch gecertificeerde boerderij.

​​

​Het gezin besloot hun kennis, passie en enthousiasme te combineren en een plek te creëren waar duurzaamheid en respect voor de natuur centraal staan.

 

De naam ‘t Haeseveld is een verwijzing naar de oude naam voor de straat waar de boerderij gelegen is: ‘Haesewalle broeck straetje’. Hier kan je dan ook vaak hazen terug vinden.

farm gardening icon-97.png

Waarom Biologisch?

Lees er meer over op: ​

Steeds meer worden we geconfronteerd met onbekende chemische middelen in ons voedsel. Vaak kennen we de oorsprong of impact op ons lichaam niet. De zogenaamde overbewerkte voedingsmiddelen vol kleurstoffen, bewaarmiddelen en smaakstoffen maar zonder echte voedingswaarde. 

​

Waar we bij ‘t Haeseveld op willen inzetten: ‘Gezonde voeding zonder kunstmatige chemicaliën of pesticiden, geteeld met technieken die duurzaam zijn voor de bodem waarbij voorrang wordt gegeven aan kwaliteit en smaak’.

​

Deze technieken werken in harmonie met de natuur en zorgen voor een kwalitatief bodemleven. Hierdoor wordt de groei van de planten gesteund door de natuur en niet ten koste ervan.

​

We starten in 2026 de omschakeling naar biologische landbouw. Dit houdt in dat we tot dan een rustperiode inlassen voor de grond die tot op heden werd gebruikt in de gangbare landbouw.

​

We werken volgens de voorschriften van de biologische teelt en staan onder de biologische controle, maar kunnen de groenten nog niet als biologische groenten verkopen. Vanaf 2027 zal dit wel het geval zijn en mogen we ze op de markt brengen als biologische groeten.

​

bottom of page